Aprèn a aplicar els principis del judo a l’empresa

Aprèn a aplicar els principis del judo a l’empresa

Cada cop més, les diferents disciplines que tractem en el nostre dia a dia es troben relacionades entre sí, tant, que fins i tot dels coneixements i pràctiques del judo, aquest esport de combat i art marcial de procedència asiàtica, es poden extreure principis i idees aplicables al funcionament d’una empresa. Neix una nova proposta, el Judo Management, que permet aconseguir una millor cohesió en els equips de treball.

El Judo Management es basa en el principi del judo que la intel·ligència guanya a la força i, per tant, el petit pot vèncer al gran si sap utilitzar l’energia a favor seu.

En l’àmbit empresarial, aquesta idea es tradueix en aprendre a realitzar una gestió eficient dels recursos, on per tal de millorar l’ambient laboral i desenvolupar valors com el respecte, el coratge, la perseverança o l’autoconeixement; ha d’existir cooperació entre els implicats, ja que segons aquesta filosofia, compartir aquests coneixements ens permet avançar i millorar.

L’aplicació de les tècniques extretes directament del judo, que significa “camí de la flexibilitat” i que va ser concebut com una resposta innovadora al profund canvi cultural que va realitzar la societat japonesa a finals del segle XIX; les empreses i els seus empleats també necessiten adaptar-se constantment a les fluctuacions i canvis que es produeixen en el seu entorn. És per aquest motiu, que l’aplicació d’aquesta art marcial a l’empresa ajuda a afrontar tots aquests reptes amb una visió molt més positiva.

Amb la dinàmica del Judo Management s’aconsegueix que el grup interactuï d’una forma ràpida i natural.

A nivell d’empresa, permet que flueixin les relacions entre els diferents nivells i departaments, quelcom difícil d’assolir amb un altre tipus de formació.

judo aplicat a la empresa cursos formacio 2

El Judo Management pot aplicar-se en diferents enfocaments dins l’empresa i per tant, les sessions poden ser variades, si bé el punt culminant és el mateix en totes elles. Gestió del canvi, negociacions, resolució de conflictes, innovació… L’objectiu final comú en totes elles és aquesta millora en la cohesió dels equips. El fet de compartir un espai reduït i uns valors durant la confrontació en el judo esportiu, amb el corresponent contacte físic i la superació per millorar individualment, fent fort el col·lectiu; apunten cap a aquest sentit. A la pràctica, els tallers de Judo Management reprodueixen una sessió de judo. Es realitzen en una sala, o fins i tot en espais exteriors, i no cal disposar de cap tipus d’equipament específic. Les tècniques i dinàmiques que s’hi realitzen es troben basades en els pilars del judo amb explicacions i continguts audiovisuals que tenen en ment l’assoliment de l’objectiu de la sessió.

Aplicar el Judo Managment a la nostra empresa ha de ser sinònim de voler assumir la competitivitat, millora i, en definitiva, l’èxit que pretenem per al nostre negoci; i de la atenció que hi posin les persones, eix i centre de l’activitat, el resultat final de la qual dependrà de la motivació i la implicació d’aquestes.

És important inspirar-se en altres sectors, negocis i activitats i reconèixer-hi elements que, alhora, ens puguin servir per al management. Així mateix, la innovació i el progrés actuals requereixen d’espais comunicatius que afavoreixin la reflexió i la diversitat de pensament i punts de vista. En aquest context aplicatiu del judo dins el management, l’esport és un bon catalitzador d’actituds i emocions que s’està utilitzant cada cop més com una eina en la aplicació per a la millora de les organitzacions, ja que s’hi treballen valors com el respecte, la companyonia o la tenacitat.

Coneixeu tot el què us podem oferir en aquest curs i experimenteu els avantatges i beneficis, personals i empresarials, dels que podreu gaudir en primera persona, fent clic en el següent link: Click Aquí

esec cursos formacio sabadell