Cursos d’ofimàtica in company

Cursos d’ofimàtica in company

A ESEC, la Teresa Trillo és una de les professores de les matèries d’ofimàtica, que inclouen els programes de Microsoft Office: Excel, Word, PowerPoint, Access i Visual Basic. No cal dir que es tracta d’una formació clau per a les empreses i els seus treballadors, de tots els nivells i departaments. Les eines d’ofimàtica són necessàries per a qualsevol persona.

La Teresa Trillo fa molts anys que col·labora amb ESEC i fa formació bonificada per a empreses. El seu primer contacte amb l’escola va ser com a alumna de dos cursos: un de comptabilitat i un altre d’autoedició. Ella ja exercia de professora d’ofimàtica a l’escola d’adults quan va començar a col·laborar amb ESEC. D’això fa quasi cinc anys.

Gràcies a la Teresa, hem pogut redactar aquest article. Ella ens ha explicat com funcionen les formacions, els diferents nivells que hi ha i els avantatges que aporta ESEC com a centre formatiu.

Aula d’informàtica mòbil per a empreses

ESEC ofereix amb els seus cursos d’ofimàtica in company la possibilitat de muntar una aula d’informàtica mòbil, de dur els ordinadors a l’empresa. Perquè no sempre les empreses disposen d’una sala equipada amb ordinadors per fer formació, ESEC els dóna la solució. cursos-excel-in-company

El paquet de formació d’ofimàtica in company que s’imparteix és totalment personalitzat. L’empresa demana una formació bonificada amb uns objectius concrets. ESEC fa un estudi de la quantitat d’hores necessàries i proposa el programa formatiu idoni per assolir-los.

Les empreses que encarreguen formació en ofimàtica són d’allò més variat: des d’empreses petites familiars fins a grans multinacionals; de sectors tan diferents com el tèxtil, empreses industrials o comerços.

Cursos d’Excel, els més demanats

La matèria més demanada per les empreses és Excel, en un percentatge molt alt, com d’un 90 per cent. Hi ha paquets de formació bàsica, intermèdia i avançada en aquesta eina. Després, per a persones que encara volen anar més enllà, donem formació en Visual Basic.

Els treballadors i directius de les empreses necessiten Excel per fer la seva feina de forma eficaç, volen estar al dia de les novetats i actualitzacions d’aquest programa, ja que és l’eina que més utilitzen de tot el paquet d’ofimàtica.

Pel que fa a la resta, val a dir que Word, en ser un programa més senzill, es coneix millor. De vegades, algunes empreses demanen una formació concreta i puntual. Per exemple, poden necessitar saber com fer una combinació d’una base de dades amb un document de Word. PowerPoint és un programa que, combinat amb Excel, permet fer presentacions de gràfiques, dades i resultats. Per tant, hi ha empreses que hi volen aprofundir. Passa el mateix amb Access, per al qual solem fer formacions a mida perquè hi ha determinades empreses que l’utilitzen.

Finalment, cal dir que Visual Basic és el pas següent a Excel. És un llenguatge de programació que duu incorporat el paquet ofimàtic. Serveix per a Word, Excel, PowerPoint i Access, però qui l’hi treu més profit és l’usuari d’Excel o Access.

formacio-excel-sabadell

Visual Basic s’utilitza quan les necessitats van més enllà del programa estàndard i cal entrar a fer canvis per personalitzar-lo des del codi de programació. Per exemple, una empresa pot necessitar automatitzar el fet que un determinat full d’Excel quedi adjunt a un correu electrònic en prèmer un botó, per després enviar-lo a una determinada bústia d’e-mail. L’automatització ens fa guanyar temps en la nostra feina a l’hora que ens ajuda a evitar errors.

Què són les macros i les taules dinàmiques?

Les macros són un conjunt de dades que es criden per una sola ordre: tot una sèrie de passos que es fan tots alhora. Les macros pertanyen al llenguatge Visual Basic. Es poden utilitzar macros, per exemple, per descarregar dades des d’un altre programa, exportar-les en format Excel per després fer-ne una taula dinàmica i una gràfica representativa, per exemple. Les macros s’utilitzen per fer feines rutinàries, estalvien passos en l’execució i errors: ofereixen una major seguretat en el control de les dades.

Les taules dinàmiques, en canvi, són agrupacions de dades. Hi ha casos on hi ha llistes enormes, amb un gran contingut de dades, de les quals hem d’extreure’n agrupacions. Amb els grups de dades d’una taula dinámica podem fer operacions diverses (sumes, buscar el valor més alt o el més baix, mitjanes…) per tal de presentar de forma visual només les dades més rellevants.

Amb Excel sempre tenim la sensació que no ho sabem tot. I és que és un software molt ampli. Normalment en coneixem tan sols una part, la que fem servir a la feina, però hi ha molt més.

Formacions d’ofimàtica a mida i individualitzades

Per assolir un nivell mitjà d’Excel, calen unes 40 hores. A ESEC, fem packs de 20 i de 40 hores. És convenient haver fet les 20 inicials abans de continuar amb les 20 de nivell mitjà. Fa falta força pràctica després, a més de les hores realitzades a les classes, per agafar la desimboltura necessària i recomanada.

Per això també són molt útils les classes individualitzades. Amb aquestes, tractem de resoldre necessitats puntuals, molt concretes de l’usuari. Són classes en les quals s’avança molt ràpidament perquè assolim un bon ritme d’aprenentatge. Tenim calculat que es guanya, aproximadament, un 50 per cent de temps, en relació a una formació grupal.

Les classes individualitzades se solen donar a ESEC, tot i que també és possible fer-ho a casa del client, a l’empresa. Normalment es treballa sobre l’ordinador de la persona en qüestió, ja que aquesta el té més per la mà i se sent més còmoda.

Acabem l’entrevista amb la Teresa Trillo. Ha estat una conversa d’allò més agradable i és que ella és una persona que de seguida es fa propera i de tracte afable.

Ella vol de totes totes matisar i recalcar que totes les formacions que ha realitzat amb ESEC han estat molt ben organitzades i gestionades, de principi a fi: ‘nosaltres, com a formadors, ho agraim molt, ens sentim acompanyats perquè se’ns dóna tota la informació que necessitem per fer bé la nostra feina, que és la d’ensenyar’. Moltes gràcies, Teresa, pel teu temps i la teva dedicació.

esec-cursos-formacio-sabadell