ESEC dóna suport a les dones directives, empresàries i professionals del Vallès

ESEC dóna suport a les dones directives, empresàries i professionals del Vallès

Entrevistem la Mónika Blasco, presidenta de l’Associació ADE Vallès

ESEC acaba de signar un conveni de col·laboració amb ADE Vallès, l’Associació de Dones Directives, Empresàries i Professionals del Vallès. La Mónika Blasco ens explica què és ADE Vallès i quin és l’acord de col·laboració que han signat ambdues entitats.

Qui és la Mónika Blasco… professionalment parlant?
Pel que fa a la meva formació, sóc Graduada Social i he cursat un Màster en Recursos Humans i Protocol. Actualment dirigeixo Market Development, una empresa especialitzada en relacions públiques, organització d’esdeveniments i protocol. També sóc cofundadora de La Original, que es dedica a l’arquitectura efímera i a l’organització d’esdeveniments. Tota aquesta activitat la compagino amb la presidència de l’Associació.
 
Quina és la missió d’ADE Vallès?
ADE Vallès és una organització sense ànim de lucre que vol promoure el talent i el lideratge femení, així com fomentar noves oportunitats professionals per a dones en l’àmbit empresarial. Està formada, principalment, per empresàries i directives, però també per noves emprenedores que vulguin muntar la seva pròpia empresa. Es tracta d’un punt de trobada per intercanviar experiències i donar-nos suport mutu. És una plataforma que dóna visibilitat als projectes de les seves sòcies.

Quines activitats porteu a terme des de l’associació?
Durant tot l’any es fan presentacions i formacions sobre temes que són d’interès cabdal per a les sòcies. Els continguts de les xerrades es renoven cada mes. Poden ser impartides per membres de l’associació o per persones externes. Escollim temes interessants i d’actualitat com, per exemple, la nova llei d’autònoms.

A més a més, les sòcies tenim l’oportunitat de donar a conèixer les nostres activitats a través de la web i de les diverses xarxes socials d’ADE. Signem convenis de col·laboració amb altres organitzacions i mitjans de comunicació per oferir interessants ofertes i descomptes per a les sòcies.

Com a punt de reunió i d’intercanvi, hem obert un grup privat a Facebook i, presencialment, ens retrobem a les formacions i als sopars de Nadal i estiu.

Com definiries l’emprenedoria ‘en femení’? Quines característiques destacaries de les dones emprenedores?
L’emprenedoria és un objectiu de moltes dones i homes. Amb la crisi s’ha detectat un creixement d’emprenedors i emprenedores. Pel que fa a les dones, en molts casos, han hagut de deixar les seves carreres professionals per ser mares, i ara volen reincorporar-se al món laboral per treballar d’alguna feina que les apassioni. Aquests dies s’ha parlat molt del sostre de vidre, de la bretxa laboral… Queda molt recorregut per fer, i les dones hem de perseverar per assolir els nostres objectius.

Quins consells donaries des de la teva experiència a les dones que volen emprendre un negoci?
En primer lloc, les recomanaria dur a terme un bon estudi de mercat. Recolzar-se en plataformes com la nostra, on un ampli ventall de professionals les podem assessorar, els serà positiu.

Una gran dosi de motivació i no tirar la tovallola a la primera de canvi és fonamental. Alhora, una bona idea de negoci és essencial, així com donar valor al que fem i sentir-nos segures. No n’hi ha prou amb conèixer només el nostre camp, cal saber d’altres àrees i envoltar-se de bons i bones assessors i assessores.

Ens podries explicar com és l’acord a què ha arribat ADE Vallès amb el centre ESEC?
En primer lloc, vull expressar la nostra satisfacció per haver arribat aquest acord amb l’ESEC. Crec que és una gran oportunitat per aportar-nos i nodrir-nos mútuament.

Segons el conveni signat el gener de 2018, les sòcies d’ADE Vallès gaudeixen d’un descompte del 15 per cent en la formació. A més, disposen de la gestió gratuïta del crèdit bonificable en els cursos organitzats per ESEC. Si la formació no està inclosa en el programa formatiu del centre, aquest ofereix un 10 per cent de descompte a les sòcies d’ADE Vallès en la tramitació del crèdit bonificable.

L’associació també disposarà d’espais gratuïts en les instal·lacions d’ESEC per a la realització de reunions a Sabadell. De la mateixa manera, empresàries i directives que formen part de la comunitat d’ESEC, rebran un descompte del 10 per cent en la quota de sòcia d’ADE Vallès. Les dues entitats es comprometen a donar-se difusió a través de les respectives xarxes de comunicació.

I per acabar… t’agradaria afegir alguna cosa més?
Per a l’associació és un plaer formar part d’aquesta entesa amb ESEC. Animem a les seves usuàries i emprenedores a formar part de la nostra plataforma. Amb nosaltres aprendran a obrir el seu camp de visió, comptaran amb un important suport humà d’altres dones, i superaran la por a emprendre. I com jo dic sempre: “la unió fa la força”.