Aprèn a volar drons de forma professional

Aprèn a volar drons de forma professional

Volar drons és una activitat entretinguda i divertida. Moltes persones l’han escollida com a hobby per al seu lleure. Amb la nova normativa, aquesta afició ja es pot transformar en una forma de guanyar-se la vida. A més, hi ha molts camps professionals en què aquests dispositius ofereixen una infinitat de possibilitats, sigui per gravar o per fer d’altres activitats des de l’aire.

Si t’agrada el món dels drons i vols convertir aquesta passió en una feina, ara és el moment. ESEC, en col·laboració amb HEMAV, ha dissenyat un curs per a aquells que vulguin pilotar drons com una activitat professional amb la qual obtenir ingressos.

Avui dia, les aplicacions UAV (Vehicle Aeri no Tripulat), són tecnologies en constant expansió. Cada vegada és més freqüent el seu ús en el món laboral. Professions en l’àmbit industrial, audiovisual i de seguretat, entre d’altres, són alguns dels sectors que en resulten molt beneficiats del domini d’aquests dispositius. A més, amb la nova regulació i amb el permís adient, es poden dur a terme vols d’arquitectura, sobrevolar sobre zones urbanes o esdeveniments esportius.

Curs de drons homologat per AESA

Al mercat existeixen molts cursos de drons. El que marca la diferència de la nostra formació amb altres és que concedeix la llicència per exercir professionalment. El curs de de drons d’ESEC, en conveni amb HEMAV, permet obtenir el títol homologat per AESA (Agencia Estatal de Seguridad Aérea). L’esmentada titulació autoritza a volar drons de menys de 25 kg per territori espanyol i amplia l’ús per motius professionals. A partir d’ara es pot obtenir un benefici econòmic pilotant drons per a una empresa operadora, oferint serveis audiovisuals per a casaments o per la publicació de vídeos en plataformes online, entre d’altres.

És obligatori comptar amb la titulació per treballar com a pilot de dron. Sense ella, només es podrà volar de forma recreativa. En aquest cas, la persona haurà d’adaptar el vol a la llei de drons d’ús recreatiu, que és més limitada.

piloto-drones-hemav-definitiva

Una formació per volar drons de forma segura

En aquest curs hem unit l’extensa experiència formativa d’ESEC amb el domini en el camp de drons d’HEMAV, considerada la primera operadora a Espanya i la quarta a escala mundial. Com a valor afegit, HEMAV té el knowhow d’adaptar la tecnologia dron a altres indústries. El resultat és una formació completa amb un vessant pràctic que no ofereixen altres acadèmies de drons.

Tractant-se d’una capacitació reconeguda legalment, obre magnífics horitzons en l’àmbit professional. En certs camps com l’audiovisual o l’enginyeria, volar drons és un gran valor afegit i dóna més qualitat a la feina.

Un altre avantatge és la flexibilitat en els horaris i la metodologia de les formacions, pensada per adaptar-se als estudiants. El sistema didàctic fa que sigui molt més fàcil l’aprenentatge. L’ objectiu és que els alumnes surtin al món laboral sabent volar de forma segura i dominant perfectament la tècnica. També és imprescindible que sàpiguen els requisits legals per pilotar de forma adequada.

curso-dron-iniciacion-barcelona-definitiva

Com és el curs de pilot de drons

El curs de Pilot de Drons té una durada de 66 hores lectives entre assignatures teòriques i pràctiques individuals. Es cursa en modalitat online i presencial. Es divideix en tres blocs: el bloc online (40 hores), la part teórica (20 hores) i la pràctica (6 hores). Ambdues últimes són presencials.

En el primer bloc es pot accedir a la plataforma online. Es tracta d’una aula virtual de consulta dels continguts de les assignatures. A més, es poden visionar vídeos de sessions gravades dels professors i realitzar exàmens tipus test. En aquesta etapa, l’estudiant anirà assolint els coneixements bàsics per arribar més preparat a la següent fase.

El segon bloc és la part teòrica presencial. Les classes s’imparteixen durant una setmana aproximadament en horari de mitja jornada. En aquestes sessions s’ensenyen els temes més rellevants de la matèria i la instrucció pràctica-teòrica. Aquesta és una de les parts més importants, ja que es donen les bases per pilotar un dron. En aquesta secció es poden preguntar tots aquells dubtes sorgits durant la formació, inclosa la secció online.

El tercer bloc és el pràctic; és la part més atractiva pels estudiants. Són sis hores i la persona podrà escollir l’horari que més li convingui. Durant aquesta fase, l’alumne ja comença a pilotar un dron. Les pràctiques es fan individualment i amb drons d’última tecnologia de doble comandament: Phantom 2 i Inspire. Això fa que l’instructor i l’alumne se sentin més segurs a l’hora de volar.

Tota la part teòrica es realitzarà a ESEC i la pràctica a un camp de vol a Sant Cugat. Ambdues escoles han ideat un curs híbrid per adaptar-se al màxim a les necessitats dels estudiants.

Més informació sobre la formació de drons

El curs es pot començar fins al dia 25 de juny. Al final de les classes els alumnes passaran una prova per obtenir la llicència. Això confirmarà el domini de la matèria, la qualitat del curs i l’acreditació per volar legalment. L’ objectiu final és que tots els estudiants surtin perfectament preparats.

Una altra dada interessant és que aquesta formació és bonificable a través de la Fundación Tripartita. Pel que fa al pagament, es pot finançar còmodament en terminis mensuals. Per saber més, podeu consulta la web d’ESEC on trobareu de tots els detalls.

esec-cursos-formacio-sabadell

També podeu trobar més informació al blog d’ESEC:
Curs de pilot de drons a Sabadell