Casals d’estiu a Sabadell amb Lego Mindstorms i AppInventor

Casals d’estiu a Sabadell amb Lego Mindstorms i AppInventor

Si vols que aquest estiu el teu fill o filla tregui el màxim del seu lleure, Infoteens és una molt bona oportunitat. Des de fa tres anys el centre ESEC organitza amb èxit aquests Casals d’Estiu a Sabadell per a joves. Es tracta d’una forma lúdica i divertida d’aprendre en el temps lliure. Infoteens està dirigit a estudiants de 1r a 4t d´ESO d’entre 12 i 16 anys. És una forma ideal per conèixer nois i noies de la mateixa edat i amb els mateixos interessos. A més de formar-se i passar-s’ho bé, els joves inverteixen en el seu futur.

Espai Jove Infoteens 2018 a ESEC

Les activitats d‘Infoteens 2018 estan programades per a tot el mes de juliol. Els horaris són de 9,30 a 13 h i sumen un total de 15 hores setmanals. Enguany es divideixen en dues parts.

La primera és el Curs d’Introducció a la Robòtica amb Lego Mindstorms. Aquesta es durà a terme durant la primera i la tercera setmana de juliol.

La segona part és el curs d’Apps per Mòbil amb AppInventor i es realitzarà la segona i la quarta setmana del mes.

Curs d’introducció a la robòtica amb Lego Mindstorms

Hem vist a moltes pel·lícules de ciència-ficció com els robots formaran part de la nostra vida. Hem imaginat un món on els androides realitzaran la feina per nosaltres. La bona notícia és que el futur ja és present. Ja podem participar activament en el fascinant món de la robòtica. Aquesta disciplina és la ciència i la tecnologia involucrada en el disseny, la fabricació i l’ús de robots. L’objectiu és crear màquines capaces de realitzar les tasques dutes a terme per l’ésser humà. És un camp que té molt d’èxit entre els joves a part d’un extens àmbit d’aplicacions i un gran futur laboral.

La robòtica és una eina transversal que  permet assolir diferents competències de manera cooperativa i amena. La seva programació consisteix en un procediment que ens ajuda a preparar certs dispositius perquè es puguin comportar d’una manera o una altra. En aquest taller, els joves treballaran de forma col·laborativa en la construcció i programació de robots LEGO Mindstorms EV3. Aquests són eines educatives molt potents que captivaran als assistents.

Durant el transcurs del casal s’introduirà als alumnes en el món de la mecànica, la informàtica i l’electrònica d’una manera lúdica i pràctica. Sense adonar-se’n, s’apassionaran per les matèries de tecnologia i matemàtiques. Aquests aprenentatges els encoratjarà a encarar les assignatures de ciència amb més ganes i il·lusió. A més, es treballaran les dinàmiques i els rols que s’esperen dels futurs estudiants universitaris i treballadors de la societat de la informació. Entre aquests valors es destaquen els dots comunicatius i creatius, la cooperació i la capacitat de treball en equip.

A través d’aquest curs, l’alumne aprendrà a seguir guies de muntatge per construir diversos models de robot. També coneixerà els seus components bàsics i l’entorn de programació de Lego.

robotica

Curs d’Apps per a mòbils amb AppInventor

Tots utilitzem la tecnologia mòbil de forma quotidiana i el seu ús va en augment. Això fa que la programació i el disseny d’aplicacions mòbils o Apps generi grans expectatives de cara als anys vinents.

Vivim en un “boom” que sembla que durarà encara bastant temps; estem davant d’un futur de la tecnologia mòbil molt extens i prometedor. L’èxit de les Apps significa un increment en l’adquisició de dispositius mòbils i viceversa. Perquè una App tingui èxit, ha de ser capaç d’ajudar als ciutadans en qualsevol faceta de la seva vida.

Els joves sempre estan al corrent de les darreres novetats i és un camp que els agrada i on se senten còmodes. Com a valors didàctics, la programació d’Apps desenvolupa la creativitat, posa a l’abast la tecnologia i per si no n’hi hagués prou, té una utilitat diària.

Molts dels dispositius mòbils que utilitzem habitualment funcionen amb versions del sistema operatiu AndroidAppInventor és una eina desenvolupada pel MIT que ens permet dissenyar Apps per Android de manera ràpida i senzilla mitjançant una plataforma interactiva. Això obre un gran ventall d’oportunitats per crear Apps originals i útils que fascinaran als participants. Pel que fa a la tecnologia necessària, els alumnes utilitzaran els ordinadors de l’escola i, a més, hauran de portar un móbil Android per posar en pràctica les seves creacions.

Durant aquest Campus l’alumne aprendrà a configurar el seu dispositiu per poder treballar amb l’eina AppInventor. També coneixerà el seu ús i quines són les possibilitats d’aquesta interfície. Per últim, donarà forma als seus projectes per a dispositius mòbils mitjançant la programació. Els resultats pràctics de tots els coneixements assolits es podran veure d’una forma immediata.

5-aplicaciones-fallidas

Els Casals d’estiu més engrescadors de Sabadell

Amb els casals d’estiu a ESEC, obrim l’opció als joves d’aprendre i dedicar el lleure a activitats engrescadores. El temps els hi passarà volant alhora que descobriran disciplines emocionants.

Participar en Infoteens pot desvetllar vocacions desconegudes o despertar la seva curiositat per camps amb grans perspectives laborals. En comptes de quedar-se a casa, es distrauran realitzant tasques creatives i aplicables quotidianament. A més, coneixeran altres persones i aprendran a compartir i a col·laborar amb elles. No perdeu l’oportunitat que els més joves aprofitin el seu temps alhora que gaudeixen de l’estiu.

Afanya’t que l’Espai Infoteens comença el 2 de juliol!  A més. tots els Infoteens  tindran un curs d’ofimàtica d’obsequi.

Si vols més informació, la pots trobar a la pàgina d’ESEC o trucar al centre.

esec-cursos-formacio-sabadell