Curs de pilot de drons a Sabadell

Curs de pilot de drons a Sabadell

Vols treballar com a pilot de drons? T’imagines gravar la teva ciutat des de l’aire? T’agradaria sobrevolar preciosos paisatges a vista d’ocell?

Els drons són eines versàtils i divertides. Ofereixen moltes possibilitats i tenen una gran projecció de futur en l’àmbit laboral. Arquitectes, tècnics del món audiovisual o enginyers, són alguns dels professionals que es poden beneficiar del seu ús. Tant si es vola per feina o de forma lúdica, és molt important fer-ho correctament i amb els permisos adients. Conèixer la nova normativa i pilotar amb seguretat són requisits indispensables.

HEMAV i ESEC preparen una formació de pilot de drons

ESEC en col·laboració amb HEMAV et donen la possibilitat d’endinsar-te en aquest apassionant món. Actualment estan preparant el nou curs de pilot de drons. El mètode didàctic serà plenament flexible. S’està dissenyant un curs que encaixi amb el dia a dia dels alumnes. La planificació docent inclou una part teòrica on-line i una part de pràctica guiada. La finalitat és fer una formació completa, amena i adaptada a tothom.

HEMAV, operadora de drons a escala internacional, és una jove empresa tecnològica nascuda l’any 2012. Avui dia ja és líder al mercat espanyol. ESEC ha signat un conveni de col·laboració amb l’Escola de Formació HEMAV Training per realitzar aquest curs. L’objectiu principal és formar els millors pilots perquè es puguin incorporar a un mercat laboral en expansió.

Com en qualsevol altre àmbit, una persona que vulgui ser pilot de drons professional, haurà de realitzar una capacitació específica. Aquesta formació l’ha d’habilitar com a pilot i assegurar la seva titulació oficial. Actualment, no tots els cursos que s’imparteixen compleixen les garanties legals. Perquè sigui així, és necessari que el centre segueixi els requisits legals d’AESA (Agencia Estatal de Seguridad Aérea). Des d’ESEC i HEMAV, es donen totes aquestes garanties.

Requisits per realitzar el curs de pilot de drons

Per cursar la formació de pilots de drons només es necessita ser major d’edat i treure’s el Llicencia LPAL (Certificat mèdic per a ser pilot de drons inferiors a 25 kg i per ultralleugers). És el certificat més bàsic per l’aviació civil i s’aconsegueix als centres mèdics homologats. El reconeixement mèdic per a ser pilot de drons, és el menys restrictiu de l’aviació i no reconeix gaires patologies desqualificants.

Amb aquest curs s’obté el Doble Certificat Oficial de Pilot Dron. La doble titulació té un vessant teòric que abasta drons de 0 a 25 kg, i una pràctica que habilita per a pilotar drons fins a 5 kg o de primer rang.

Nova normativa per pilotar drons

Recentment s’ha publicat un real decret que regula l’ús de les naus pilotades de forma remota o drons.  Aquesta nova llei obre noves i àmplies perspectives laborals. Abans de regular-se, l’ús estava restringit a activitats concretes com audiovisuals, vols d’arquitectura de precisió, geomàtica, topografia i inspeccions industrials. La seva utilització estava estretament acotada a certes accions i a zones molt concretes. Amb la nova llei es poden dur a terme vols d’arquitectura. Això permet volar en zona urbana i fer anàlisi d’edificis. També es podrà fer per l’àmbit de l’enginyeria civil i realitzar inspeccions de carreteres, ponts, construccions, entre d’altres.

Així mateix sortirà beneficiat l’àmbit de la seguretat tant pública com privada. Amb la nova llei ja es pot sobrevolar per damunt de persones i això permet observar manifestacions i controls d’accés, afavorint la seguretat en general.

En referència als professionals de l’audiovisual, s’obre un extens ventall de localitzacions per gravar. Abans només es podien pilotar drons fora de zones urbanes. Ara s’estén el permís a ciutats, pobles i urbanitzacions. Això obre una gran gamma de possibilitats sobretot en l’àmbit de la publicitat i la fotografia aèria. Altres casos que es poden beneficiar són les gravacions d’esdeveniments com bodes o activitats esportives. Amb la nova llei ja es poden gravar i fotografiar des de l’aire.

Sectors com l’energia, les comunicacions, el transport o la indústria química, són àmbits que no estaven legislats. A partir d’ara es regula a través de permisos específics per poder volar en centrals nuclears, centrals d’energia o centrals químiques.

leyes-espana

Pilot de drons: una professió de futur

El camp professional dels drons, té un gran futur i està en constant creixement. Això fa que cada vegada es necessitin més persones especialitzades en el seu ús. Amb totes aquestes d’opcions, el mercat laboral està esperant noves idees de persones que dominin la matèria. Una formació com a pilot de dron, dóna la possibilitat de fer-se un expert aprofitant tots els recursos que ofereix aquesta eina tan potent. A més, els alumnes obtindran un certificat que els acreditarà legalment per pilotar.

D’altra banda, aprendran els detalls necessaris per fer vols segurs. Dintre del temari s’estudia com volar amb corrents d’aire, baixes temperatures i condicions extremes. Una bona formació pot estalviar molts diners perquè s’aprèn a fer un bon ús dels aparells. És més, t’ensenyarem a volar i a gaudir al màxim.

La data de començament del curs està prevista pel 25 de juny. Per més informació podeu trucar al centre ESEC i preguntar per la Rosa Subirana, estarà encantada de donar-vos tots els detalls.