Deu claus per ser més productiu i eficaç

Deu claus per ser més productiu i eficaç

“Els temps no és or, el temps és vida”.

Aquesta frase de José Luis Sanpedro ens recorda que el temps és el bé més preuat que tenim. Avui dia, tots trobem a faltar hores per portar a terme les coses que considerem realment importants a la vida.

ESEC planteja una formació per aprendre a gestionar el dia a dia i recuperar així un 15% del nostre temps. Només d’aquesta manera, podem realitzar aquelles activitats que ens fan realment il·lusió, que aporten valor i que tenim aparcades.

relojes-dali

El curs “Deu claus per ser més productiu i eficaç” va més enllà de l’aplicació de les tècniques d’organització, priorització i gestió dels lladres del temps. Aquesta formació ensenya a gestionar el temps des d’una perspectiva de reflexió, actitud i de compromís individual.

Una formació que t’ensenya a esprémer el temps

La formació que us proposem està basada en el mètode de David Allen: “Getting things done”. Segons l’autor, una persona necessita alliberar la seva ment de les tasques pendents i guardar-les en un lloc concret. D’aquesta forma, no és necessari tenir-les present en tot moment i es pot concentrar en altres tasques. Tanmateix, resulta clau processar les tasques pendents d’una forma eficient i no repetitiva.

El curs també es basa en els fonaments d’Stephen Covey, conegut per la seva obra “Els set hàbits de les persones altament efectives” i la seva aproximació a la gestió basada en principis. En els temes de la formació, es tracten aspectes com la productivitat personal o la gestió dels bioritmes tenint en compte el moment de màxima energia. Entre altres continguts, es veuran la matriu d’Eisenhower, el principi 80/20 aplicat a la productivitat personal, la corba d’eficiència personal i la gestió de l’energia.

temps-gestio-ordinador

La formació està organitzada al voltant dels tres eixos principals sobre la que es basa la teoria de la gestió del temps eficaç: el focus, la planificació i la gestió dels lladres de temps i altres tècniques.

Com a focus, entenem allò pel que val la pena dedicar el nostre temps. Existeixen unes àrees en la nostra vida que són indispensables i altres que són opcionals.
Dins d’aquestes, algunes tenen més o menys rellevància. El més important és saber distingir quines activitats són irrenunciables i aporten valor i quines són prescindibles. Hem de posar el focus en les primeres. Per augmentar la concentració i no perdre de vista els objectius, durant el curs es proposen tècniques com la pràctica habitual de la meditació i la gestió de l’energia.

meditacion

Un cop sabem en quines àrees desitgem centrar-nos, ve la fase de la planificació. Saber organitzar-se és una de les claus per gestionar adequadament el temps. En aquest sentit, és imprescindible prioritzar les activitats, ja que sempre hi haurà més tasques per atendre que no pas temps per realitzar-les. Durant el curs es tracten les estratègies apropiades per ser el màxim productiu.

Per últim, s’aborda el tema de la gestió dels lladres de temps. Alguns hàbits i costums fan que el temps s’escapi i no s’aprofiti al màxim. Interrupcions constants a les reunions, no saber dir que no o la manca de delegació, són algunes de les causes.

A part de tota la teoria, es realitzaran casos pràctics, exercicis, Role Playing i treball de reflexió personal i col·lectiu.

A qui va dirigit el curs

La majoria de nosaltres tenim la sensació que el temps es tira a sobre. Si preguntem als nostres amics i coneguts, constatarem que tots sentim la mateixa angoixa. En l’actualitat, el temps ha esdevingut un dels elements més apreciats de la nostra societat…. I és que quasi tothom trobem que ens manca.

personas-trabajando

La forma en la qual s’organitza cada persona, és una acumulació d’hàbits incorporats al llarg de la seva vida. Per optimitzar i treure el màxim partit al seu dia a dia, probablement haurà de modificar algun d’aquests costums. Per això, una formació enfocada a millorar la seva gestió és molt beneficiosa. Sobretot, per aquelles persones que senten que no els hi condeix el temps.

També és especialment recomanable per a directors funcionals, caps d’àrea i en general per a tots els directius i professionals interessats en la millora de la seva productivitat en l’àmbit professional i personal.

Per a què em serveix la formació en el meu dia a dia?

Amb aquesta formació, els assistents sortiran amb eines molt clares per definir els seus valors i les seves prioritats. També aprendran tècniques per saber planificar i augmentar la productivitat. L’objectiu final és adquirir hàbits i estratègies per alliberar un 15% del nostre temps i dedicar-lo a allò que ens fa il·lusió.

planning

Els alumnes sortiran amb un pla d’acció preparat per aplicar-lo immediatament en el seu dia a dia. A més, disposaran de dos mesos de mentoring virtual per acabar d’aclarir els dubtes i les dificultats que puguin sorgir en l’aplicació dels continguts apresos.

El temps, com qualsevol altre recurs, és limitat. Per aquest motiu, és imprescindible aprendre a gestionar-lo de forma òptima establint les prioritats essencials i determinant les àrees on afegim valor autèntic en l’àmbit personal i professional. Per avançar cap a les nostres metes, cal establir el nivell d’exigència i revisar els hàbits adquirits i anquilosats per l’experiència. Es tracta de conèixer eines i posar en pràctica principis d’actuació per millorar l’eficiència personal i professional.

En definitiva, es tracta de prendre el compromís amb nosaltres mateixos, organitzar-nos, i afegir vida al temps.

esec-cursos-formacio-sabadell