LA COMUNICACIÓ EFECTIVA

LA COMUNICACIÓ EFECTIVA

Una bona comunicació dins l’empresa és fonamental per garantir l’eficàcia del treball en equip i la correcta transmissió dels missatges entre els diferents treballadors. Gràcies a una comunicació efectiva, podem crear un ambient de treball harmoniós, obtenint millors resultats entre els diferents departaments que formen una empresa, i aconseguir així, la disminució de malentesos i un conseqüent augment de la productivitat. En resum, podem afirmar que una bona comunicació dóna com a resultat una organització forta, sòlida i en continu creixement.

curs de comunicacio empresarialL’ésser humà té l’arrel del seu desenvolupament en la comunicació entre els membres d’un mateix grup, i entre els grups que l’envolten. Però a mida que els grups han anat creixent i l’organització s’ha fet més complexa, els mitjans per comunicar-se han hagut d’evolucionar per adequar-se a la nova situació. Tot això traslladat a una empresa, dóna com a resultat una xarxa complexa de comunicacions que necessiten ser eficients per obtenir els millors resultats possibles.

Segons algunes investigacions de caire laboral, el 80% dels treballadors que cometen errors, ho fa perquè no han sabut relacionar-se correctament amb els seus companys.

És per això que la comunicació té una especial rellevància per aconseguir que tots els membres d’una organització sàpiguen el seu lloc dins la mateixa i puguin oferir una millor productivitat en la seva activitat.

La majoria dels problemes que sorgeixen entre les persones, per no dir tots, son el resultat d’una mala comunicació. Tant és així, que la comunicació por influir directament en la vida d’una empresa, a més a més, té el poder d’establir relacions amb altres organitzacions, clients, socis, proveïdors, i contribuir al creixement de la productivitat i l’eficàcia. La comunicació ens ajuda a negociar, fer acords, establir objectius, dirigir, atendre als clients, entrevistar, resoldre conflictes, escoltar, i molt més. Fer un ús adequat de la mateixa ens garantirà l’èxit en tots els àmbits laborals i personals.

La comunicació eficaç té lloc quan hi ha un flux de missatges i informacions adequat i gràcies a això, els membres de l’organització desenvolupen correctament les seves activitats, aconseguint els objectius de l’organització. Per fer-ho, però, és imprescindible saber escoltar, saber què necessita l’altra part i què pensa. Hi ha dos factors fonamentals en una comunicació eficaç: un bon sistema de comunicació i una persona que ho faci efectiu. Aquests dos elements, però, no sempre coexisteixen dins una empresa i son el principi d’un mal funcionament de la mateixa. Per això, per solucionar les possibles situacions que donen lloc a una baixa productivitat i eficàcia dins l’empresa, ESEC Centre formatiu de Sabadell, posa a l’abast de totes les persones que vulguin desenvolupar les seves habilitats comunicatives dins l’entorn laboral, un curs específic on aprendran a optimitzar la comunicació i a elaborar un discurs eficient. Posarem al teu abast les eines necessàries per a tenir una bona oratòria que generi confiança i transmeti seguretat, a més d’ensenyar-te a projectar una imatge correcta de la teva comunicació a través de missatges clars i el domini del llenguatge corporal.

esec cursos formacio sabadell